Regjeringen skal også se nærmere på hvordan dyrepolitiarbeidet ellers kan styrkes. Gruppen er nedsatt med melding fra Justisdepartementet og Landbruks og mat-departementet. Dette ble presentert på et fagseminaret om dyrevelferdskriminaliet, som blir arrangert av Mattilsynet og Økokrim i dag.
Et resultat av langvarig arbeid
Dyrevernalliansen har lenge jobbet for et dyrepoliti spesialisert på dyremishandlingssaker. Både Dyrevernalliansen og andre erfarer også at alvorlige brudd på dyrevelferdsloven blir henlagt av politiet. Et dyrepoliti vil bidra til at kriminalitet mot dyr tas på alvor,
– Frp har programfestet at de ønsker et dyrepoliti i Norge, og nå gjennomfører de. Dette er svært gledelig, sier Live Kleveland.
Kriminalitet mot dyr må tas på alvor
Et dyrepoliti er en spesialenhet eller egen avdeling innen politiet. De viktigste oppgavene er å etterforske kriminalitet mot dyr, og sørge for at dyremishandling ender med rettssak og dom. Djurskyddspolisen i Stockholm er et eksempel på en slik etat.
Dyrepolitiet kan organiseres på regionalt nivå slik som i Sverige, eller på nasjonalt nivå slik som Økokrim og Kripos i Norge.
Dyrevernalliansen kjenner til at Mattilsynet ofte bruker store ressurser på å dokumentere lovbrudd. Dette vil et spesialisert dyrepoliti kunne gjøre langt mer effektivt. – Listhaug og regjeringen viser her tydelig politisk handlekraft, og vi er veldig spente på resultatet, avslutter Kleveland.