Dyrepoliti endelig i Norge

Regjeringen har nedsatt en gruppe som skal utrede en prøveordning med dyrepoliti i en del av landet. – En seier for dyrene og demokratiet, sier jurist og informasjonsleder i Dyrevernalliansen Live Kleveland.
Kela

En seier mener Kela – Australsk Cattledog Foto: Ellinor Dalen Thorstein

Regjeringen skal også se nærmere på hvordan dyrepolitiarbeidet ellers kan styrkes. Gruppen er nedsatt med melding fra Justisdepartementet og Landbruks og mat-departementet. Dette ble presentert på et fagseminaret om dyrevelferdskriminaliet, som blir arrangert av Mattilsynet og Økokrim i dag.

Et resultat av langvarig arbeid

Dyrevernalliansen har lenge jobbet for et dyrepoliti spesialisert på dyremishandlingssaker. Både Dyrevernalliansen og andre erfarer også at alvorlige brudd på dyrevelferdsloven blir henlagt av politiet. Et dyrepoliti vil bidra til at kriminalitet mot dyr tas på alvor,

– Frp har programfestet at de ønsker et dyrepoliti i Norge, og nå gjennomfører de. Dette er svært gledelig, sier Live Kleveland.

Kriminalitet mot dyr må tas på alvor

Et dyrepoliti er en spesialenhet eller egen avdeling innen politiet. De viktigste oppgavene er å etterforske kriminalitet mot dyr, og sørge for at dyremishandling ender med rettssak og dom. Djurskyddspolisen i Stockholm er et eksempel på en slik etat.

Dyrepolitiet kan organiseres på regionalt nivå slik som i Sverige, eller på nasjonalt nivå slik som Økokrim og Kripos i Norge.

Dyrevernalliansen kjenner til at Mattilsynet ofte bruker store ressurser på å dokumentere lovbrudd. Dette vil et spesialisert dyrepoliti kunne gjøre langt mer effektivt. – Listhaug og regjeringen viser her tydelig politisk handlekraft, og vi er veldig spente på resultatet, avslutter Kleveland.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s