En samstemt jury har kåret Kokelv til en av 19 vinnere i konkurransen «Vi vil ha 4G» fra Telenor.

Kokelv til topps i 4G-konkurranse

Vinteren melder sin ankomst i Kokelv og små istroll dukker opp i alle bekker og elver. Vi håper på at også 4G dukker opp i Kokelv, skriver Rita Elin Eira Jørgensen‎.

Vinteren melder sin ankomst i Kokelv og små istroll dukker opp i alle bekker og elver. Vi håper på at også 4G dukker opp i Kokelv, skriver Rita Elin Eira Jørgensen‎.

En samstemt jury har kåret Kokelv til en av 19 vinnere i konkurransen «Vi vil ha 4G» fra Telenor.


I september gikk 20 radioplanleggere i Telenor gjennom de innsendte bidragene og sjekket de enkelte stedenes geografi og eksisterende dekning. Alt for å påse at Telenor kunne levere 4G til akkurat de stedene som var nominert. Til slutt trakk Telenor ut 57 finalekandidater fordelt på tre per fylke, i Finnmark konkurrerte Maze, Kvalfjord og Kokelv.

Finalistene har videre konkurrert om å vise best og mest engasjement på sosiale medier. Hvert sted fikk utdelt en unik hashtag og Facebook-side for å dele sin lokale entusiasme.
Se bidragene fra Kokelv her: https://www.facebook.com/events/1637216656563806/

– I løpet av konkurransen ble nærmere 3000 bidrag delt, over 66.000 liker-klikk generert og over 9000 kommentarer registrert. Engasjementet har overgått alle våre forventninger, sier leder for mobildivisjonen i Telenor, Bjørn Ivar Moen. Han sitter i juryen sammen med landslagsspiller i fotball, Ada Stolsmo Hegerberg.

– Det har vært morsomt og underholdende å følge Kokelvs kreative bidrag gjennom konkurransen. Engasjementet har vært upåklagelig, sier Hegerberg. 
Den øvre juryen består av Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Bjørn Amundsen (dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge), Aksel Lund Svindal (superalpinist og fartsspesialist) og Kjetil Try (administrerende direktør i TRY reklamebyrå).
«Vi vil ha 4G» er en konkurranse hvor steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan allikevel kan få 4G. I år bestemte juryen at Nordland, Sogn og Fjordane samt Møre og Romsdal får to vinnere hver, da det har vært særskilt sterke bidrag fra disse fylkene.

Enda bedre og raskere opplevelser

4G er pr i dag et rent mobiltdatanett, tilpasset effektiv strømming eller nedlastning av film, TV og musikk, bildedeling på sosiale medier samt videokonferanser. I praksis vil 4G gi omtrent like høy hastighet som mange har på wifi (trådløst nett) hjemme.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller helt nye krav til mobilnettet, og med 4G på disse stedene vil kundene nå oppleve økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, både inne og ute, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge. Han ser fram til å starte mobilnett-utbyggingen i Kokelv, som har vunnet konkurransen.


– Som dekningsdirektør er det få ting som gleder meg mer enn en genuint engasjert lokalbefolkning som ser verdien av god 4G-dekning. Jeg er mektig imponert over det store lokale engasjement med alt fra Youtube til rene folkemøter. Derfor ser jeg virkelig fram til å gå i gang med å bygge ut 4G på disse stedene. Det går vi i gang med så snart som mulig, sier Amundsen.

Flere vil få 4G

I oktober kunngjorde Telenor at selskapet igangsetter et gigantisk dekningsløft, og at 4G-utbyggingen vil fremskyndes. Allerede våren 2018 skal befolkningsdekningen bli 99,8 prosent på 4G.
Telenors i overkant av 7600 basestasjoner vil i tillegg til taledekning også få datadekning med 4G. «Vi vil ha 4G» kommer i tillegg til dette.

Reklame