Securitas Aviation inngår kontrakt med FlyViking

17629611_10155971149559867_1397904667883268675_n

Det nye flyselskapet FlyViking har startet ruteflyvninger mellom Tromsø, Hammerfest og Bodø. Securitas Aviation skal levere tilleggstjenestene.

– FlyViking tar opp konkurransen og ønsker å utfordre det etablerte markedet innen norsk luftfart. Vi er svært fornøyd med å få delta på denne reisen, forteller Dorothy Billett, direktør for Aviation.

Sikkerhet, punktlighet og service

-Vi skal sørge for å få FlyVikings avganger av gårde til riktig tid, forteller Billett. Det innebærer sikkerhetskontroll, innsjekk av passasjerer og bagasje, gatearbeid, gjennomgang av passasjerlister, sikre at alle kommer trygt om bord, kommunisere med kabinpersonell og få flyet trygt av gårde. Vi skal bidra til at flyet er klart for avgang og på tid, og vi skal sikre flyet ved ankomst. Sikkerhet, punktlighet og service er kjernefokuset og velkjente begreper innen luftfart, men også for oss i Securitas Aviation sier hun.

Kjente arbeidsoppgaver

Forretningsområdet er nytt for Securitas Aviation.

– Oppgavene vi påtar oss for FlyViking er likevel kjent for våre medarbeidere på heliport som ivaretar denne typen leveranser i dag, sier Billett.

Securitas Aviation starter å levere tilleggstjenester til FlyViking i Hammerfest 18. april. Partene har i tillegg inngått en intensjonsavtale om flere lokasjoner.

Adm. Dir. Stein Terje Dahl i FlyViking, uttaler at det har vært naturlig for selskapet å finne løsninger som innebærer å bruke eksisterende firma fremfor å etablere egen organisasjon. Med Securitas Aviations tilstedeværelse over det ganske land og med mye ekspertise, ser FlyViking frem til denne banebrytende konstellasjonen i sivil, norsk luftfart.

Om FlyViking

Det nye, nordnorske flyselskapet FlyViking startet 27.3 med ruteflyvninger mellom Tromsø, Hammerfest og Bodø. På sikt håper flyselskapet å utvide tilbudet også til Vadsø, Kirkenes, Mo i Rana, Sandnessjøen, Brønnøysund, Ørsta/Volda og Oslo. Planen er å skaffe 5–6 nye fly i løpet av året.